Suomen New Yorkin pääkonsulaatti ja YK-edustusto

New York, 2018

Hankkeen tavoitteena oli yhdistää Suomen New Yorkin pääkonsulaatti, YK-edustusto ja Team Finland uuteen, yhteiseen monitilatoimistoon, joka remontoitiin Manhattanin Midtownissa sijaitsevaan toimistorakennukseen. Hanke toimi myös pilottiprojektina Ulkoministeriön muiden suurlähetystöjen ja konsulaattien uudistamiselle.

Suunnittelun lähtökohtana olivat työskentelytapojen muutos, yhteistyön lisääminen, korkeat turvavaatimukset, tilojen muunneltavuus ja positiivisen Suomi-kuvan välittyminen. Sisustusarkkitehtuurin inspiraationa toimivat suomalainen kulttuuri, teknologia ja osaaminen, luonto vuodenaikoineen sekä suomalaiset arvot kuten aitous, tasa-arvo ja rehellisyys. Vastasimme niin pohjaratkaisun suunnittelusta kuin väri-, materiaali-, valaistus- ja kalustesuunnittelusta. Suunnittelimme myös useita uniikkeja kalusteita ja valaisimia, alakattoratkaisuja sekä opasteet.

Uusi toimitila on jaettu kolmeen, visuaalisesti erilaiseen vyöhykkeeseen; ensimmäinen edustaa talvisen luontomme karua kauneutta, toinen tuhansia järviämme sekä maailman puhtainta juomavettä ja kolmas kesäistä metsämaisemaa. Aiheet konkretisoituvat väri- ja materiaalivalinnoissa sekä tilallisissa elementeissä kuten aulan jäälohkareita ja yhteistilojen metsää kuvaavissa katto- ja valaisininstallaatioissa. Muuntojoustavat kokoustilat mahdollistavat erilaisten hankkeiden ja tapahtumien toteuttamisen ja aulatilat tarjoavat tilat vaihtuville näyttelyille.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi tilat syksyllä 2018.

Tilaaja: Ulkoministeriö
Vuosi: 2018